Dziś przepis na gofry z ciasta francuskiego, czyli sposób na szybką przekąskę bez dużego nakładu pracy i czasu. Gofry wychodzą chrupiące, lekkie i smaczne.
Gofry z ciasta francuskiego to doskonała alternatywa dla tradycyjnych gofrów. Robi się je błyskawicznie i podawane z ulubionymi dodatkami smakują naprawdę wyśmienicie. Jest to świetna opcja kiedy mamy ochotę zjeść coś na słodko, ale nie mamy zbyt dużo czasu na siedzenie w kuchni. Gofry z ciasta francuskiego z powodzeniem sprawdzą się także jako imprezowa przekąska. Z pewnością zaskoczycie gości tym nietypowym daniem.
GOFRY Z CIASTA FRANCUSKIEGO – PRZEPIS
Składniki
- płat ciasta francuskiego
- ulubione dodatki
Przygotowanie
1. Rozgrzewamy gofrownicę. Musi być porządnie gorąca.
2. Rulon ciasta francuskiego rozwijamy na stolnicy i kroimy na mniejsze prostokąty.
3. Pokrojone kawałki ciasta przekładamy do gofrownicy i pieczemy przez około 10-12 minut.
4. Gotowe gofry posypujemy cukrem pudrem, lub dekorujemy ulubionymi dodatkami.