Szybkie gofry z ciasta francuskiego

szybkie gofry z ciasta francuskiego

Dziś przepis na gofry z ciasta francuskiego, czyli sposób na szybką przekąskę bez dużego nakładu pracy i czasu. Gofry wychodzą chrupiące, lekkie i smaczne.



Gofry z ciasta francuskiego to doskonała alternatywa dla tradycyjnych gofrów. Robi się je błyskawicznie i podawane z ulubionymi dodatkami smakują naprawdę wyśmienicie. Jest to świetna opcja kiedy mamy ochotę zjeść coś na słodko, ale nie mamy zbyt dużo czasu na siedzenie w kuchni. Gofry z ciasta francuskiego z powodzeniem sprawdzą się także jako imprezowa przekąska. Z pewnością zaskoczycie gości tym nietypowym daniem.

GOFRY Z CIASTA FRANCUSKIEGO – PRZEPIS

Składniki

  • płat ciasta francuskiego
  • ulubione dodatki


Przygotowanie

1. Rozgrzewamy gofrownicę. Musi być porządnie gorąca.

2. Rulon ciasta francuskiego rozwijamy na stolnicy i kroimy na mniejsze prostokąty.

3. Pokrojone kawałki ciasta przekładamy do gofrownicy i pieczemy przez około 10-12 minut.

4. Gotowe gofry posypujemy cukrem pudrem, lub dekorujemy ulubionymi dodatkami.

gofry z ciasta francuskiego przepis


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

20 − dziewięć =