Oponki z ciasta francuskiego

Oponki z ciasta francuskiego

Oponki z ciasta francuskiego to świetny pomysł na szybki i smaczny deser. Sprawdzą się w Tłusty Czwartek i nie tylko. Będą idealną przekąską w przypadku niespodziewanych gości lub kiedy najdzie nas ochota na małe co nieco.



Do przygotowania oponek potrzeba nam zaledwie dwóch składników – ciasta francuskiego i cukru pudru, którym sypiemy oponki już po upieczeniu. Przygotować je można w kilka minut, ponieważ wystarczy tylko powycinać oponki z gotowego ciasta francuskiego, a następnie upiec je w piekarniku. Nic prostszego prawda? Czas przygotowania oponek jest równoważny czasowi, w którym przygotowujemy kawę, kiedy odwiedzą nas znajomi.

Zapraszam serdecznie wszystkich miłośników szybkich przekąsek do wypróbowania przepisu na pyszne oponki z ciasta francuskiego. Szybkie, łatwe i mega smaczne!

PRZEPIS NA OPONKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO

Składniki

  • 1 ciasto francuskie
  • cukier puder


Wykonanie

  • Ciasto francuskie rozłożyć na blacie.
  • Za pomocą szklanki wycinać kółka. Następnie w każdym z nich wyciąć mniejsze kółeczko za pomocą kieliszka lub nakrętki.
  • Oponki wyłożyć na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i piec około 12 minut.
  • Gotowe oponki posypać cukrem pudrem.


Oponki z ciasta francuskiego przepis
Przepis na oponki z ciasta francuskiego


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

12 − osiem =