Nadziewane koszyczki z ciasta francuskiego

Nadziewane koszyczki z ciasta francuskiego

Nadziewane koszyczki z ciasta francuskiego to świetna przekąska na każdą okazję. Do jej przygotowania potrzeba zaledwie kilka składników, takich jak ciasto francuskie, ser z niebieską pleśnią, dżem żurawinowy, orzechy włoskie oraz odrobina rukoli do dekoracji.



Koszyczki z ciasta francuskiego smakują obłędnie! Połączenie sera z niebieską pleśnią z dżemem żurawinowym to idealny duet. Dodatek chrupiących orzechów oraz pachnącej rukoli jeszcze bardziej podbija ich smak. Takie przekąski z ciasta francuskiego to świetny pomysł na domowe imprezy, rodzinne spotkania czy inne tego typu okoliczności. Zapraszam do zapoznania się z przepisem.

NADZIEWANE KOSZYCZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 100 g serka z niebieską pleśnią
  • 1/2 słoiczka dżemu żurawinowego
  • 50 g orzechów włoskich
  • rukola do dekoracji


Wykonanie

  • Ciasto francuskie rozkładamy na blacie i kroimy na kwadraty.
  • Wycięte z ciasta kwadraciki umieszczamy w formie do muffinek. Podczas wsadzania ciasta środek kwadratu kierujemy ku dołowi foremki, a końce ciasta falujemy.
  • Ser pleśniowy kroimy w kosteczkę.
  • Do wnętrza utworzonych koszyczków przekładamy kilka kostek sera oraz łyżeczkę dżemu żurawinowego.
  • Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez około 15 minut, do zarumienienia.
  • Po wyciągnięciu koszyczków dekorujemy je posiekanymi orzechami oraz rukolą.


Nadziewane koszyczki z ciasta francuskiego
Nadziewane koszyczki z ciasta francuskiego
Nadziewane koszyczki z ciasta francuskiego


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

1 × trzy =