Przepis na Domowe Burgery z Frytkami



W tym wpisie zaprezentujemy Wam coś, co chyba każdy z nas uwielbia. Na sam widok tego dania cieknie ślinka.

Poniżej znajdziecie przepis na pyszne domowe burgery z frytkami. Smakują wyśmienicie! Sprawdźcie sami! Smacznego!

Z podanych składników wykonamy 4 burgery.

Mięso:

  • 400 g mięsa mielonego z piersi z indyka
  • marchewka
  • cebula 
  • jajko
  • łyżka ostrej musztardy 
  • przyprawy (sól, pieprz, koperek, natka pietruszki, curry, papryka ostra)
  • 4 plastry sera żółtego wędzonego 

Przygotowanie:

  • Marchewkę ścieramy na tarce, cebule kroimy w kostkę.




  • Wszystkie składniki umieszczamy w misce i mieszamy.
  • Gotowe mięso dzielimy na 4 części. Umieszczamy je na blaszce wyłożonej papierem, tworząc okrągłe kotleciki o grubości ok 2 cm.
  • Pieczemy 20 minut w 200 stopniach (grzanie góra dół). Pod koniec pieczenia (3 – 4 min) na każdym kotleciki umieszczamy wędzony ser żółty).

Hamburgery podajemy z:

  • bułką do burgerów (przypieczoną z obu stron na patelni) 
  • sałatą lodową
  • pomidorem 
  • ketchupem 
  • ostrą musztardą rosyjską 
  • frytkami (u mnie mrożone zapieczone w piekarniku)


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

2 komentarze

Dodaj komentarz

pięć × 2 =