Sałatka na grilla

Sałatka na grilla

Świeża, chrupiąca i kolorowa sałatka na grilla. Bardzo ładnie prezentuje się w salaterce i cudownie podkreśla smak dań i przekąsek z grilla.



Ta pyszna sałatka na grilla to jedna z moich ulubionych sałatek, którą najczęściej przygotowuję podczas grillowania. W sezonie wiosenno-letnim w lodówce posiadam duże ilości świeżych warzyw, dlatego też przygotowanie takiej sałatki to błahostka.

Sałatka na grilla smakuje naprawdę obłędnie! Można ją przygotować w dosłownie 10 minut, a jej dodatek sprawi, że grillowana kiełbasa czy karkówka będzie smakować o niebo lepiej. Taka sałatka również może posłużyć jako dodatek do obiadu, a także jako osobna przekąska. Polecam Wam wypróbować przepis. Zapraszam!

SAŁATKA NA GRILLA


Liczba porcji: 4+ | Czas przygotowania: 10 minut | Poziom trudności: Łatwy

Składniki

  • 1 główka sałaty masłowej
  • 1 duży pęczek rzodkiewki
  • 1 ogórek świeży
  • 4 jajka
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • pęczek szczypiorku
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka śmietany
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz


Wykonanie

  • Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i kroimy w kosteczkę.
  • Sałatę masłową myjemy i osuszamy za pomocą ręcznika papierowego. Następnie rwiemy na mniejsze kawałki.
  • Rzodkiewkę i ogórka kroimy w półplasterki.
  • Kukurydzę odsączamy z zalewy, szczypiorek drobno siekamy.
  • Jogurt naturalny mieszamy ze śmietaną, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem.
  • Wszystkie składniki umieszczamy w misce, dodajemy przygotowany sos, mieszamy.


Sałatka na grilla przepis
przepis na sałatkę na grilla
przepis na sałatkę na grilla


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 2

Dodaj komentarz

11 − dziesięć =