Domowy Andrut Czekoladowy



Andrut to przekąska, którą znają wszyscy. Można go przygotować na różnego rodzaju rodzinne uroczystości, od urodzin, imienin po komunie i wesela. Andrut to prościej mówiąc wafle przełożone kremową, słodką masą.

Muszę przyznać że, nawet jeśli pokroimy andruta na większe kawałki i tak trudno zaprzestać na jednym. Domowy andrut jest wręcz uzależniający! Zapewne każdy z Was kojarzy je z czasów dzieciństwa. Dla mnie była to ulubiona przekąska, którą ubóstwiam do dnia dzisiejszego.

Tym razem postanowiłam przygotować domowe wafle czekoladowe. Są bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu i z pewnością posmakują każdemu, zarówno dzieciom, jak i osobom dorosłym.

PRZEPIS NA DOMOWY ANDRUT CZEKOLADOWY



Składniki

  • 1 opakowanie wafli
  • 250 g masła 
  • 4 kopiate łyżki kakao
  • pół szklanki cukru
  • 1/4 szklanki wody
  • 12 sporych łyżek mleka w proszku

Sposób przygotowania

  • Masło, kakao, cukier i wodę zagotować mieszając od czasu do czasu. Ostudzić.

  • Do masy dodać stopniowo mleko w proszku, mieszając mikserem.

  • Smarować wafle powstałą masą i układać jeden na drugim. Gotowe zawinąć w papier. 

  • Odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin.




Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 1 / 5. Oddanych głosów: 2

Dodaj komentarz

11 + 14 =