Chleb który zawsze wychodzi

Chleb który zawsze wychodzi

Super prosty przepis na pyszny chleb pszenny, który zawsze wychodzi. Każdy poradzi sobie z jego przygotowaniem, nawet osoba początkująca, która nie ma dużego doświadczenia w wypiekach.



Własny, domowy chleb staje się coraz bardziej popularny. I choć wiele osób rezygnuje z tego zajęcia bojąc się porażki, to pieczenie chleba w domu naprawdę nie jest takie trudne. Wystarczy przygotować odpowiednie składniki, postępować zgodnie z przepisem i pyszny domowy chleb gotowy! Zapraszam do wypróbowania przepisu na chlebek, który ma chrupiącą skórkę, jest miękki w środku i nie rozpada się.

CHLEB KTÓRY ZAWSZE WYCHODZI PRZEPIS

Składniki

  • 500 g mąki pszennej typu 650
  • 7 g suchych drożdży
  • 1 łyżeczka cukru
  • 500 ml ciepłej wody
  • 2 łyżki oleju
  • szczypta soli
  • suszone zioła


Przygotowanie

  • Do miski wsypać przesianą mąkę, drożdże, cukier oraz sól. Następnie wlać olej i ciepłą wodę. Wszystkie składniki połączyć, wymieszać i wyrobić dłońmi lub za pomocą miksera.
  • Przygotowane ciasto przykryć ściereczką i odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia.
  • Keksówkę posmarować olejem i przełożyć do niej ciasto.
  • Wierzch posypać suszonymi ziołami.
  • Chlebek wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i piec przez 50 minut, funkcja grzania góra-dół.


prosty przepis na chleb
przepis na domowy chleb


Poniżej mamy dla Was dodatkowo krótki filmik, w którym zobaczycie jak krok po kroku przygotować ten pyszny domowy chlebek.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.