Czosndogi

Czosndogi to świetna przekąska, która w ostatnim czasie stała się hitem internetu. Bardzo mnie to zaciekawiło, dlatego też postanowiłam również przygotować czosndogi w swoim domu.



Czego potrzebujemy do przygotowania czosndogów? Oczywiście bagietek czosnkowych, parówek, żółtego sera oraz ulubionych dodatków. W moim przypadku jest to kukurydza, papryka czerwona oraz ogórki konserwowe. Obowiązkowo oczywiście ketchup oraz domowy sos czosnkowy.

Domowe czosndogi smakują naprawdę świetnie i na pewno ten pomysł zostanie w naszym domu na długo. Są one fajnym pomysłem na szybko obiad, kolację, a także ciepłą przekąskę, kiedy odwiedzą nas znajomi. Zapraszam na przepis!

CZOSNDOGI – PRZEPIS


Liczba porcji: 2 | Czas pieczenia: 15 minut | Poziom trudności: Łatwy

Składniki

  • 2 bagietki czosnkowe
  • 100 g żółtego sera
  • 4 parówki
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 2 ogórki konserwowe
  • 2 garści kukurydzy
  • 4 pomidorki koktajlowe
  • pęczek szczypiorku
  • ketchup
  • sos czosnkowy


Wykonanie

  • Bagietki czosnkowe przekrawamy na pół, wzdłuż, a następnie delikatnie rozchylamy za pomocą dłoni. Na spód wykładamy trochę startego sera, a na nim układamy parówki – dwie do jednej bułki.
  • Całość posypujemy pozostałym serem żółtym i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez ok. 15 minut.
  • W międzyczasie kroimy paprykę, ogórki, pomidorki koktajlowe, siekamy szczypiorek i odsączamy kukurydzę.
  • Po upływie czasu wyjmujemy czosndogi z piekarnika i wykładamy na nie ogórki, paprykę, kukurydzę i pomidorki koktajlowe. Wierzch polewamy ketchupem, sosem czosnkowym oraz posypujemy posiekanym szczypiorkiem.




Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 3

Dodaj komentarz

siedemnaście + trzynaście =