Szukając pomysłu na obiad, koniecznie musicie wypróbować to danie. Filet z kurczaka pod marchewkową pierzynką to idealna propozycja na obiad. Danie to jest szybkie, łatwe w przygotowaniu a dodatkowo bardzo smaczne.
Filet z kurczaka pod marchewkową pierzynką to idealna propozycja na szybki i sycący obiad. Przepis na soczyste kotleciki zapiekane w piekarniku z dodatkiem pysznej pierzynki z marchewkową to prawdziwy raj dla podniebienia.
Poniżej zaprezentuję Wam przepis na filet z kurczaka pod marchewkową pierzynką, który koniecznie musicie wypróbować. Kurczak jest mięciutki, soczysty i delikatny a marchewka dodaje mu cudownego smaku i aromatu. Dodatkowo kurczak jest zapiekany w piekarniku, przez co jest lżejszym i mniej kaloryczny, niż tradycyjne kotlety smażone na głębokim tłuszczu. Kurczak pod marchewkową pierzynką to idealna alternatywa dla tradycyjnych schabowych.
Zapraszam serdecznie do zapoznania się z przepisem na soczystego kurczaka pod marchewkową pierzynką. Z pewnością po jego przygotowaniu, zagości on w Waszym menu na dłużej.
PRZEPIS NA FILET Z KURCZAKA POD MARCHEWKOWĄ PIERZYNKĄ
Składniki
- 500 g fileta z kurczaka
- 2 marchewki
- 2 łyżki majonezu
- papryka słodka
- przyprawa do kurczaka
- sól
- pieprz
Przygotowanie
- Kurczaka oczyścić, umyć i podzielić na mniejsze filety. Lekko rozbić przy użyciu tłuczka na kotleciki.
- Doprawić papryką słodką, przyprawą do kurczaka, solą, oraz pieprzem z obu stron.
- Marchewkę zetrzeć na tarce o średnich oczkach, dodać do niej 2 łyżki majonezu, sól oraz pieprz.
- Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, a na niej poukładać kotleciki. Powstałą papkę marchewkową wyłożyć na każdy kotlecik.
- Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec przez 30-35 minut, grzałka góra dół.
Mniam mniam!
Zrobiłam pyyyyychotka. Polecam!!!!