Pierniczki z ciasta francuskiego

Pierniczki z ciasta francuskiego to świetny pomysł na szybką i smaczną przekąskę na święta. Wiem, wiem, tradycyjne pierniczki przygotowuje się z ciasta piernikowego i nic nie zastąpi ich zapachu i smaku.



Szybkie pierniczki z ciasta francuskiego to idealny pomysł na smaczną i fajną zabawę z dziećmi. Robi się je bardzo szybko, a dodatkowo fajnie smakują. Można je przygotować dosłownie w 5 minut i stanowią idealny dodatek do zimowej herbaty. Skosztujcie!

PIERNICZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO – PRZEPIS

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • cukier
  • przyprawa do piernika 
  • kakao


Wykonanie

  • Ciasto francuskie rozkładamy na blacie. Posypujemy kakao, cukrem oraz przyprawą do piernika. 
  • Z ciasta wykrawamy pierniczki o dowolnych kształtach. Przekładamy je na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i pieczemy przez 12 minut, grzanie góra-dół. 




Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Dodaj komentarz

dziewiętnaście − trzy =