Filet z Kurczaka pod Marchewkową Pierzynką



Szukając pomysłu na obiad, koniecznie musicie wypróbować to danie. Filet z kurczaka pod marchewkową pierzynką to idealna propozycja na obiad. Danie to jest szybkie, łatwe w przygotowaniu a dodatkowo bardzo smaczne.

Filet z kurczaka pod marchewkową pierzynką to idealna propozycja na szybki i sycący obiad. Przepis na soczyste kotleciki zapiekane w piekarniku z dodatkiem pysznej pierzynki z marchewkową to prawdziwy raj dla podniebienia.

Poniżej zaprezentuję Wam przepis na filet z kurczaka pod marchewkową pierzynką, który koniecznie musicie wypróbować. Kurczak jest mięciutki, soczysty i delikatny a marchewka dodaje mu cudownego smaku i aromatu. Dodatkowo kurczak jest zapiekany w piekarniku, przez co jest lżejszym i mniej kaloryczny, niż tradycyjne kotlety smażone na głębokim tłuszczu. Kurczak pod marchewkową pierzynką to idealna alternatywa dla tradycyjnych schabowych.

Zapraszam serdecznie do zapoznania się z przepisem na soczystego kurczaka pod marchewkową pierzynką. Z pewnością po jego przygotowaniu, zagości on w Waszym menu na dłużej.

PRZEPIS NA FILET Z KURCZAKA POD MARCHEWKOWĄ PIERZYNKĄ



Składniki

  • 500 g fileta z kurczaka
  • 2 marchewki
  • 2 łyżki majonezu
  • papryka słodka
  • przyprawa do kurczaka
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  • Kurczaka oczyścić, umyć i podzielić na mniejsze filety. Lekko rozbić przy użyciu tłuczka na kotleciki.
  • Doprawić papryką słodką, przyprawą do kurczaka, solą, oraz pieprzem z obu stron.
  • Marchewkę zetrzeć na tarce o średnich oczkach, dodać do niej 2 łyżki majonezu, sól oraz pieprz.
  • Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, a na niej poukładać kotleciki. Powstałą papkę marchewkową wyłożyć na każdy kotlecik.
  • Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec przez 30-35 minut, grzałka góra dół.




Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

2 komentarze

Dodaj komentarz

dwa × cztery =