Frytki z selera

Frytki z selera

Frytki z selera to smaczna i dużo zdrowsza alternatywa dla tradycyjnych frytek z ziemniaków. Seler po upieczeniu zyskuje ciekawy aromat i chrupiącą skórkę. Frytki z selera świetnie smakują z dodatkiem ketchupu czy też sosu czosnkowego.



Domowe frytki z selera można przygotować w bardzo łatwy sposób. Obtoczone w przyprawach smakują naprawdę świetnie. Stanowią smaczną i przede wszystkim zdrową przekąskę do filmu, czy na kolację. Poniżej opisałam Wam jak je przygotować. Zapraszam na przepis!

PRZEPIS NA FRYTKI Z SELERA

Składniki

  • 5 łodyg selera naciowego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1/3 łyżeczki curry
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz

Wykonanie

  • Oliwę mieszamy z przyprawami.
  • Selera kroimy w kawałki na kształt frytek. 
  • Do miseczki przekładamy marynatę, do której wrzucamy nasze frytki z selera. Całość mieszamy tak, by frytki obtoczyły się w przyprawach.
  • Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, a na nim układamy frytki. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 25-30 minut.


Frytki z selera naciowego
Frytki z selera przepis


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

szesnaście − dwanaście =