Imprezowe kominki to idealny pomysł na smaczną przekąskę. Sprawdzi się ona na różnego rodzaju domówkach, imprezach, czy spotkaniach w gronie znajomych.
Kominy z pieczarkami są bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu. Do ich wykonania potrzebujemy gotowe bułki na hot-dogi z dziurką, pieczarki, ser żółty, cebulę oraz pęczek szczypiorku. Całość wystarczy zapiec w piekarniku lub opiekaczu. Tak przygotowaną przekąskę można serwować w wersji na ciepło, ale także na zimno.
Kominy z pieczarkami są naprawdę smaczne. Serwowane w kawałkach o małych rozmiarach sprawiają, że bardzo fajnie się je konsumuje, na tak zwany jeden kęs.
Bardzo lubię przygotowywać różnego rodzaju przekąski, kiedy mam gości, ponieważ zawsze to one najszybciej znikają z talerza. Najczęściej przygotowuję oczywiście roladki z tortilli, które zapewne dobrze znacie. Kominy z pieczarkami to kolejna smaczna przekąska, którą przygotowuję bardzo często, dlatego i Wam polecam wypróbować ten przepis.
Zapraszam serdecznie do zapoznania się z przepisem na kominy z pieczarkami. Szybkie smaczne i bardzo łatwe w przygotowaniu. Zapraszam!
PRZEPIS NA KOMINY Z PIECZARKAMI
Składniki
- 4 bułki z dziurką do hot-dogów
- ok. 250 g pieczarek
- 1 cebula czerwona
- 100 g sera żółtego
- pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz
Przygotowanie
- Pieczarki i czerwoną cebulę pokroić w kosteczkę. Całość udusić na odrobinie masła. Dusić do momentu, aż grzyby zmniejszą swoją objętość. Pod koniec doprawić solą oraz pieprzem.
- Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
- Szczypiorek drobno posiekać.
- Ser żółty oraz szczypiorek dodać do uduszonych pieczarek, całość wymieszać.
- Gotowym farszem wypełnić otwory w bułkach. Nafaszerowane bułki wstawić do piekarnika na 5 minut lub opiec w opiekaczu.
- Gotowe bułki pokroić na mniejsze kawałki. Serwować na ciepło lub na zimno.