Imprezowe Kominki



Imprezowe kominki to idealny pomysł na smaczną przekąskę. Sprawdzi się ona na różnego rodzaju domówkach, imprezach, czy spotkaniach w gronie znajomych.

Kominy z pieczarkami są bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu. Do ich wykonania potrzebujemy gotowe bułki na hot-dogi z dziurką, pieczarki, ser żółty, cebulę oraz pęczek szczypiorku. Całość wystarczy zapiec w piekarniku lub opiekaczu. Tak przygotowaną przekąskę można serwować w wersji na ciepło, ale także na zimno.

Kominy z pieczarkami są naprawdę smaczne. Serwowane w kawałkach o małych rozmiarach sprawiają, że bardzo fajnie się je konsumuje, na tak zwany jeden kęs.

Bardzo lubię przygotowywać różnego rodzaju przekąski, kiedy mam gości, ponieważ zawsze to one najszybciej znikają z talerza. Najczęściej przygotowuję oczywiście roladki z tortilli, które zapewne dobrze znacie. Kominy z pieczarkami to kolejna smaczna przekąska, którą przygotowuję bardzo często, dlatego i Wam polecam wypróbować ten przepis.

Zapraszam serdecznie do zapoznania się z przepisem na kominy z pieczarkami. Szybkie smaczne i bardzo łatwe w przygotowaniu. Zapraszam!

PRZEPIS NA KOMINY Z PIECZARKAMI



Składniki

  • 4 bułki z dziurką do hot-dogów
  • ok. 250 g pieczarek
  • 1 cebula czerwona
  • 100 g sera żółtego
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  • Pieczarki i czerwoną cebulę pokroić w kosteczkę. Całość udusić na odrobinie masła. Dusić do momentu, aż grzyby zmniejszą swoją objętość. Pod koniec doprawić solą oraz pieprzem.
  • Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  • Szczypiorek drobno posiekać.
  • Ser żółty oraz szczypiorek dodać do uduszonych pieczarek, całość wymieszać.
  • Gotowym farszem wypełnić otwory w bułkach. Nafaszerowane bułki wstawić do piekarnika na 5 minut lub opiec w opiekaczu.
  • Gotowe bułki pokroić na mniejsze kawałki. Serwować na ciepło lub na zimno.




Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

12 − 11 =