Jajka Faszerowane Szynką



Lubicie faszerowane jajka? Kto ich nie lubi! Można je przygotować z różnego rodzaju farszem, co sprawia, że za każdym razem mogą smakować inaczej. Moim zdaniem najlepsze są jajka faszerowane szynką. Nie znam osoby, której by nie przypadły do gustu. Jajka te można serwować w formie przekąski podczas różnego rodzaju domowych imprez czy spotkań rodzinnych.

Jajka faszerowane to smaczna przekąska, którą można przygotować w kilkanaście minut. Wystarczy ugotować jajka, oddzielić białka od żółtek, przygotować farsz i nafaszerować nim białka. Proste prawda?

Faszerowana jajka to obowiązkowa pozycja na liście Wielkanocnych dań. Z pewnością wiele z Was nie wyobraża sobie wielkanocnego śniadania bez nich.

Jajka faszerowane szynką świetnie prezentują się na stole i dodatkowo cudownie smakują. Zachęcam Was do wypróbowania mojego przepisu na pyszne jajka faszerowane szynką, które z pewnością zachwycą Wasze podniebienia.

PRZEPIS NA JAJKA FASZEROWANE SZYNKĄ



Składniki

  • 4 jajka
  • 100 g szynki z kurczaka
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól
  • pieprz
  • pęczek szczypiorku

Przygotowanie

  • Jajka ugotować na twardo.
  • Ostudzone jajka obrać, przekroić na pół, oddzielić żółtka od białek.
  • Szynkę zetrzeć na tarce, następnie dodać do niej żółtka, majonez, musztardę, całość wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Białka nafaszerować powstałym farszem i posypać szczypiorkiem.




Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.