Kiełbasa po cygańsku

Kiełbasa po cygańsku

Kiełbasa po cygańsku to pomysł na szybki i sycący obiad dla całej rodziny. Danie bardzo proste w przygotowaniu i smaczne. Taką kiełbasę możemy podawać z pieczywem, gotowanymi ziemniaki czy makaronem.



Przepis na kiełbasę po cygańsku jest bardzo łatwy i wymaga tylko kilku składników, które niemal każdy ma pod ręką w swojej kuchni. Do tego dania wystarczy nam kiełbaska, kilka warzyw i pomidory z puszki. Całość smakuje wyśmienicie i gwarantuję, że zachwyci domowników.

KIEŁBASA PO CYGAŃSKU PRZEPIS

Składniki

  • 500 g kiełbasy (u mnie drobiowa)
  • 1 cebula
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 3 ogórki konserwowe
  • 300 g pieczarek
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka


Przygotowanie

1. Kiełbasę podsmażamy do zarumienienia z obu stron.

2. Na osobnej patelni szklimy cebulkę. Następnie dodajemy pieczarki i całość dusimy aż pieczarki zmiękną, a woda z nich odparuje.

3. Kolejno wrzucamy pokrojoną w słupki paprykę czerwoną i ogórki konserwowe pokrojone w kostkę. Smażymy do momentu aż papryka zmięknie.

4. Następnie dodajemy pomidory z puszki. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką słodką. Dusimy około 5 minut.

5. Na koniec przekładamy usmażoną kiełbasę i całość smażymy jeszcze przez 2-3 minuty.



kiełbasa po cygańsku przepis
kiełbasa z patelni po cygańsku


Zapraszamy również do obejrzenia krótkiego filmiku z przepisem krok po kroku.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 3.3 / 5. Oddanych głosów: 3

Dodaj komentarz

15 − 11 =