Ciasto Kinder Bueno Bez Pieczenia



Ciasto kinder bueno bez pieczenia to idealna opcja na małe co nieco, kiedy nachodzi nas ochota na słodkie. Swoim smakiem przypomina tradycyjnego batonika kinder bueno, którego smak chyba każdy z nas ubóstwia. 

Herbatniki przekładane mlecznym kremem smakują obłędnie! Ogromną zaletą tego smakołyku jest to, że jest on bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu. Ciasto kinder bueno każdy z Was pokocha od pierwszego kęsa. 

Zapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu na pyszne ciasto kinder bueno bez pieczenia, które z pewnością zachwyci Wasze podniebienia.

PRZEPIS NA CIASTO KINDER BUENO

Składniki:

  • 250 g serka mascarpone
  • 2 szklanki mleka w proszku
  • 400 ml śmietanki kremówki 30%
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki masła
  • 200 g masy krówkowej o orzechowym smaku
  • 350 g herbatników
  • 100 g czekolady mlecznej
  • 1/4 szklanki mleka
  • 2 batoniki kinder bueno do dekoracji


Przygotowanie:

  • Do rondelka wlewamy 200 ml śmietanki, dodajemy cukier i masło. Całość gotujemy do momentu aż wszystko się rozpuści. Następnie dodajemy mleko w proszku. 
  • Ciągle mieszamy, aż grudki z mleka w proszku się całkowicie rozpuszczą. Podgrzewamy do momentu, aż powstanie nam gęsta masa.
  • Gotową masę zdejmujemy z palnika i pozostawiamy do ostygnięcia.
  • Serek mascarpone przekładamy do miski, dodajemy do niego partiami ostygniętą masę, dokładnie mieszając. 
  • 200 ml śmietanki kremówki ubijamy na sztywną piane, następnie stopniowo dodajemy do niej mleczny krem, ciągle miksując.


  • Blaszkę (20×30) wykładamy papierem do pieczenia. Na samym dole układamy herbatniki. 
  • Na herbatnikach rozsmarowujemy 200 g masy krówkowej, a na niej kolejną warstwę herbatników.
  • Na herbatniki wykładamy krem mleczny, dokładnie rozprowadzając go po całej powierzchni.
  • Na krem wykładamy 3 warstwę herbatników.
  • Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wolniej, dodajemy 1/4 szklanki mleka i mieszamy. Powstałą polewą dekorujemy wierzch ciasta. Na polewie układamy kostki batonika kinder bueno.
  • Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin. 




Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 25

Dodaj komentarz

5 × 4 =