
Jeśli szukasz pomysłu na proste i smaczne śniadanie lub kolację, ta pasta kanapkowa z awokado i jajek sprawdzi się idealnie. Jest kremowa, sycąca i bardzo prosta do przygotowania. Doskonale smakuje na świeżym pieczywie, jak i na chrupiących grzankach.
Dlaczego warto zrobić pastę z awokado i jajek?
– jajka dostarczają naszemu organizmowi pełnowartościowego białka i cennych składników mineralnych
– awokado to źródło zdrowych tłuszczów, błonnika i witamin
– przygotujesz ją w mniej niż 15 minut
Pasta kanapkowa z awokado i jajek to doskonały sposób na urozmaicenie codziennego jadłospisu. Jeśli znudziły Ci się zwykłe kanapki z serem czy wędliną, sięgnij po domową pastę z awokado i jajek. Jest zdrowa, szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna.
PASTA KANAPKOWA Z AWOKADO I JAJEK PRZEPIS
Czas przygotowania: 10-15 min
Składniki
- 3 jajka
- 1 awokado
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 1 łyżka majonezu lub jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka musztardy
- sól
- pieprz
Przygotowanie
- Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Obieramy ze skorupek i przekładamy do miseczki.
- awokado obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do jajek.
- Następnie dodajemy majonez, musztardę i posiekany szczypiorek.
- Całość przyprawiamy solą oraz pieprzem i rozgniatamy widelcem do połączenia składników.
- Podajemy na ulubionym pieczywie.


Zapraszamy również do obejrzenia krótkiego filmiku z przygotowania pasty kanapkowej z awokado i jajek.





