Pasta kanapkowa z awokado i jajek

Pasta kanapkowa z awokado i jajek

Jeśli szukasz pomysłu na proste i smaczne śniadanie lub kolację, ta pasta kanapkowa z awokado i jajek sprawdzi się idealnie. Jest kremowa, sycąca i bardzo prosta do przygotowania. Doskonale smakuje na świeżym pieczywie, jak i na chrupiących grzankach.



Dlaczego warto zrobić pastę z awokado i jajek?

– jajka dostarczają naszemu organizmowi pełnowartościowego białka i cennych składników mineralnych

– awokado to źródło zdrowych tłuszczów, błonnika i witamin

– przygotujesz ją w mniej niż 15 minut

Pasta kanapkowa z awokado i jajek to doskonały sposób na urozmaicenie codziennego jadłospisu. Jeśli znudziły Ci się zwykłe kanapki z serem czy wędliną, sięgnij po domową pastę z awokado i jajek. Jest zdrowa, szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna.

PASTA KANAPKOWA Z AWOKADO I JAJEK PRZEPIS

Czas przygotowania: 10-15 min

Składniki

  • 3 jajka
  • 1 awokado
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka majonezu lub jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól
  • pieprz


Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Obieramy ze skorupek i przekładamy do miseczki.
  2. awokado obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do jajek.
  3. Następnie dodajemy majonez, musztardę i posiekany szczypiorek.
  4. Całość przyprawiamy solą oraz pieprzem i rozgniatamy widelcem do połączenia składników.
  5. Podajemy na ulubionym pieczywie.


Pasta kanapkowa z awokado i jajek przepis
Przepis na pastę kanapkową z awokado i jajek


Zapraszamy również do obejrzenia krótkiego filmiku z przygotowania pasty kanapkowej z awokado i jajek.

Oceń przepis i udostępnij go swoim znajomym!

4.9 / 5. Liczba głosów: 319

Dodaj komentarz

siedemnaście − pięć =