Kruche ciasteczka z migdałami

Kruche ciasteczka migdałowe z tego przepisu są wręcz idealne! Rewelacyjnie smakują z dodatkiem filiżanki kawy czy kubka mleka. Takie ciasteczka pokochają dzieciaki, jak i osoby dorosłe.



Ciasteczka z migdałami nie dość, że świetnie smakują, to na dodatek są bardzo łatwe w przygotowaniu. Chcecie się przekonać? Zapraszam na przepis! Poniżej opisałam Wam w kilku krokach jak je przygotować.

KRUCHE CIASTECZKA Z MIGDAŁAMI – PRZEPIS

Składniki

  • 150 g masła
  • 300 g mąki
  • 120 g cukru
  • 1 jajko
  • 1 cukier wanilinowy
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 2 garści migdałów


Wykonanie

  • Mąkę mieszamy z sodą oraz cukrem wanilinowym.
  • Miękkie masło ucieramy z dodatkiem cukru. Kolejno dodajemy jajko, a następnie stopniowo mąkę.
  • Przygotowane ciasto owijamy w folię spożywczą i odstawiamy do zamrażarki na 5 minut.
  • Blaszkę wyścielamy papierem do pieczenia.
  • Z przygotowanego ciasta formujemy małe kuleczki i spłaszczamy je dłonią, układamy na blaszce. Na każde ciasteczko wykładamy odrobinę migdałów.
  • Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 15 minut.
  • Ciasteczka studzimy na kratce.




Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

10 − siedem =