Kruche ciasteczka migdałowe z tego przepisu są wręcz idealne! Rewelacyjnie smakują z dodatkiem filiżanki kawy czy kubka mleka. Takie ciasteczka pokochają dzieciaki, jak i osoby dorosłe.
Ciasteczka z migdałami nie dość, że świetnie smakują, to na dodatek są bardzo łatwe w przygotowaniu. Chcecie się przekonać? Zapraszam na przepis! Poniżej opisałam Wam w kilku krokach jak je przygotować.
KRUCHE CIASTECZKA Z MIGDAŁAMI – PRZEPIS
Składniki
- 150 g masła
- 300 g mąki
- 120 g cukru
- 1 jajko
- 1 cukier wanilinowy
- 1/2 łyżeczki sody
- 2 garści migdałów
Wykonanie
- Mąkę mieszamy z sodą oraz cukrem wanilinowym.
- Miękkie masło ucieramy z dodatkiem cukru. Kolejno dodajemy jajko, a następnie stopniowo mąkę.
- Przygotowane ciasto owijamy w folię spożywczą i odstawiamy do zamrażarki na 5 minut.
- Blaszkę wyścielamy papierem do pieczenia.
- Z przygotowanego ciasta formujemy małe kuleczki i spłaszczamy je dłonią, układamy na blaszce. Na każde ciasteczko wykładamy odrobinę migdałów.
- Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 15 minut.
- Ciasteczka studzimy na kratce.