Pasta jajeczna na ciepło

Pasta jajeczna na ciepło

Pasta jajeczna na ciepło to pomysł na smaczne i pożywne śniadanie lub kolację. Doskonale smakuje na świeżym, chrupiącym pieczywie, zasyci na długo i jest bardzo prosta w przygotowaniu. Dodatek suszonych pomidorów wzbogaca smak i dodaje głębszego, pomidorowego aromatu. Jeśli szukacie pomysłu na coś pysznego i nie wymagającego długiego przygotowania, to koniecznie musicie wypróbować ten przepis na pastę jajeczną na ciepło.



PASTA JAJECZNA NA CIEPŁO PRZEPIS

Składniki

  • 4 jajka
  • 6 pomidorów suszonych w zalewie
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów
  • sól
  • pieprz


Przygotowanie

  • Cebulę drobno posiekać, pomidory suszone pokroić w paski.
  • Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę i podsmażyć do zarumienienia.
  • Następnie wbić jajka i dodać suszone pomidory. Doprawić solą oraz pieprzem i mieszać do ścięcia się jajek.
  • Jajka rozłożyć na pieczywo. Można posypać szczypiorkiem.


Pasta jajeczna na ciepło przepis
Pasta jajeczna na ciepło z suszonymi pomidorami


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 1 / 5. Oddanych głosów: 1

Dodaj komentarz

piętnaście − 6 =