Pasta z makrelą w sosie pomidorowym to szybki sposób na pyszne smarowidło do kanapek. Do jego przygotowania potrzeba niewiele składników, a smak jest rewelacyjny.
Pasta z makreli w sosie pomidorowym to doskonała opcja gdy nie mamy czasu i pomysłu na szybką kolację. Jest smaczna, pożywna i sycąca. Jeśli lubicie pasty kanapkowe jeśli lubicie pasty kanapkowe, to musicie koniecznie wypróbować tej wersji.
PASTA Z MAKRELĄ W SOSIE POMIDOROWYM PRZEPIS
Składniki
- 1 puszka makreli w sosie pomidorowym
- 150 g kremowego serka śmietankowego
- 1 czerwona cebula
- 2 ogórki konserwowe
- 2 łyżeczki ketchupu
- 1/3 łyżeczki słodkiej papryki
- sól
- pieprz
- szczypiorek
Przygotowanie
- Makrelę przełożyć do miski i rozdrobnić widelcem.
- Cebulę oraz ogórki konserwowe pokroić w drobną kosteczkę. Wrzucić do miski z makrelą.
- Następnie dodać serek śmietankowy, ketchup, posiekany szczypiorek oraz przyprawy.
- Całość dokładnie wymieszać do połączenia.
- Pastę podawać z pieczywem – najlepiej z bagietką lub bułką.