Pasta z makrelą w sosie pomidorowym

Pasta z makrelą w sosie pomidorowym

Pasta z makrelą w sosie pomidorowym to szybki sposób na pyszne smarowidło do kanapek. Do jego przygotowania potrzeba niewiele składników, a smak jest rewelacyjny.



Pasta z makreli w sosie pomidorowym to doskonała opcja gdy nie mamy czasu i pomysłu na szybką kolację. Jest smaczna, pożywna i sycąca. Jeśli lubicie pasty kanapkowe jeśli lubicie pasty kanapkowe, to musicie koniecznie wypróbować tej wersji.

PASTA Z MAKRELĄ W SOSIE POMIDOROWYM PRZEPIS

Składniki

  • 1 puszka makreli w sosie pomidorowym
  • 150 g kremowego serka śmietankowego
  • 1 czerwona cebula
  • 2 ogórki konserwowe
  • 2 łyżeczki ketchupu
  • 1/3 łyżeczki słodkiej papryki
  • sól
  • pieprz
  • szczypiorek


Przygotowanie

  • Makrelę przełożyć do miski i rozdrobnić widelcem.
  • Cebulę oraz ogórki konserwowe pokroić w drobną kosteczkę. Wrzucić do miski z makrelą.
  • Następnie dodać serek śmietankowy, ketchup, posiekany szczypiorek oraz przyprawy.
  • Całość dokładnie wymieszać do połączenia.
  • Pastę podawać z pieczywem – najlepiej z bagietką lub bułką.


Pasta z makrelą w sosie pomidorowym przepis
pasta z makrelą


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 5

Dodaj komentarz

dwa × cztery =