Pasta jajeczna z makrelą

Domowe pasty kanapkowe to świetny wynalazek a tym samy fenomenalny dodatek do chleba. Ich przygotowanie jest banalnie proste, a smak potrafi zaskoczyć. Tym razem w naszym domu zagościła pyszna pasta jajeczna z makrelą. Rewelacyjnie smakuje ze świeżą bagietką i kakao.



Taka pasta jajeczna z makrelą jest szybka i łatwa do zrobienia. Można ją przygotować w 10 minut, a jej smak jest rewelacyjny. Gorąco zachęcam Was do wypróbowania przepisu, a także polecam Wam inne smaczne pasty kanapkowe, jak na przykład:



PASTA JAJECZNA Z MAKRELĄ – PRZEPIS


Liczba porcji: 2+ | Czas przygotowania: 10 minut | Poziom trudności: Łatwy

Składniki

  • 3 jajka
  • 1 puszka fileta z makreli w sosie pomidorowym
  • 1 mala cebula
  • sól
  • pieprz

Wykonanie

  • Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i kroimy w kosteczkę.
  • Cebulę obieramy i siekamy w drobną kostkę. 
  • Do miski przekładamy makrelę, rozdrabniamy ją za pomocą widelca. Dodajemy jajka, cebulę, szczyptę soli oraz pieprzu. Całość mieszamy do połączenia składników. 




Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *