Puszyste Domowe Pancakes



Amerykańskie, puszyste pancakes to świetna alternatywa dla tradycyjnych naleśników.

Różnica polega na tym, że pancakes przygotowywane są z dużo gęstszego ciasta z dodatkiem substancji spulchniających. Klasyczne pancakes w pewnym stopniu przypominają nasze polskie racuchy.

Domowe pancakes to idealny pomysł na śniadanie, które możemy zjeść w domu, lub zabrać ze sobą do pracy. Są one bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, a dodatek ulubionych owoców sprawia, że smakują niczym ulubiony deser!



Macie ochotę na domowe pancakes? Jeśli tak, koniecznie wypróbujcie tego przepisu!

Składniki na ciasto:

  • 4 jajka 
  • łyżek cukru 
  • miarka odżywki białkowej (smak waniliowy), 
  • 50 g mąki,  

Przygotowanie:

  • Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, ponownie ubijamy.
  • Żółtka, odżywka białkową, mąkę łączymy z ubitymi białkami, delikatnie mieszając.
  • Smażymy na małym ogniu z dwóch stron. Z tej porcji można usmażyć 6 pancake. 


Składniki na nadzienie:

  • 150 g serka grani 
  • łyżeczka miodu 
  • ulubione owoce 
  • łyżka wiórków kokosowych 

Przygotowanie:

  • Wszystkie składniki na nadzienie umieszczamy w miseczce i dokładnie mieszamy. 
  • Każdy pancakes smarujemy przygotowanym serkiem, tworząc mini piramidkę.
  • Ostatni placuszek można przyozdobić owocami i kokosem. 


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.