Sałatka wiosenna polana

Sałatka wiosenna polana

Wiosenna polana to warstwowa sałatka, która nie tylko dobrze smakuje ale i wspaniale wygląda. Doskonale sprawdzi się na domowych imprezach i z pewnością zrobi wrażenie na gościach.



Sałatka wiosenna polana nie jest trudna w przygotowaniu i składa się z łatwo dostępnych składników, które układamy w salaterce warstwowo. Daje to świetny efekt wizualny, a goście mogą zobaczyć z czego składa się sałatka. Zachęcam do wypróbowania przepisu i gwarantuję, że sałatka zagości w Waszych domach na dłużej.

SAŁATKA WIOSENNA POLANA PRZEPIS

Składniki

  • 200 g szynki w kawałku
  • 150 g żółtego sera w kawałku
  • 4 jajka
  • 1 ogórek świeży
  • pęczek rzodkiewek
  • pęczek szczypiorku
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz


Przygotowanie

1. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę.

2. Szynkę pokroić w paseczki, ogórka w ćwierćplasterki, rzodkiewkę w półplastry.

3. Ser żółty zetrzeć na tarce, szczypiorek drobno posiekać.

4. Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym, solą oraz pieprzem.

Składniki układać w salaterce warstwowo:

  • szynka
  • jajka
  • sos
  • ogórek
  • ser
  • rzodkiewka
  • szczypiorek


sałatka wiosenna warstwowa
przepis na sałatkę warstwową


Zapraszamy również do obejrzenia krótkiego filmiku z przepisem krok po kroku.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

dwa × 3 =