Sernik to jedno z najlepszych ciast, które chyba każdy uwielbia. Delikatna masa serowa z dodatkiem cukru i innych składników smakuje naprawdę świetnie. Nawet jeśli nie zawsze nasz sernik wyjdzie idealny, taki jak planowaliśmy to i tak zawsze smakuje wyśmienicie.
Przepisów na domowy sernik jest naprawdę mnóstwo. Każdy z nich smakuje świetnie. W tym wpisie zaprezentuję Wam szybki sernik, który można przygotować w zaledwie 10 minut + oczywiście czas pieczenia. Jest to najszybszy sernik, jaki miałam okazję przygotować. Wystarczy wrzucić wszystkie składniki do miski, zmiksować, a następnie przełożyć do formy i upiec. Nie ma nic prostszego!
Do wykonania tego serniczka użyłam małej tortownicy o średnicy 18 cm. Ale powiem Wam, że żałuję, ponieważ było to zdecydowanie za mało! Sernik zniknął w niecałą godzinę, tak każdemu smakował.
Szybki sernik krówka to idealny pomysł na smaczny i szybki deser, który z pewnością posmakuje każdemu. Wierzch ciasta udekorowany jest masą kajmakową oraz orzechami. Dodatki te nadają mu cudownego smaku a orzeszki chrupkości. Całość smakuje naprawdę świetnie!
Zapraszam wszystkich miłośników domowych wypieków do wypróbowania tego przepisu. Sernik krówka jest przepyszny! A dodatkowo mega szybki, co jest jego ogromną zaletą. Po przygotowaniu i wymieszaniu składników, co można zrobić w kilka minut, pozostaje nam tylko pieczenie. A ten czas można wykorzystać w dowolny sposób.
PRZEPIS NA SERNIK KRÓWKA
Zapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu na szybki sernik krówka. Smakuje obłędnie, a robi się go ekspresowo, sprawdźcie sami!
Składniki
Tortownica o średnicy 18 cm
- 1000 g sera z wiaderka (President)
- 4 jajka
- 100 g cukru
- 40 g budyniu waniliowego – sam proszek
- 2 łyżki cukru wanilinowego
Dodatkowo
- 4 łyżki masy kajmakowej
- orzeszki ziemne
Wykonanie
- Wszystkie składniki na masę wymieszać przy pomocy miksera.
- Przełożyć do tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku w 170 stopniach przez 70 minut.
- Sernik pozostawić w piekarniku do całkowitego przestygnięcia przy uchylonych drzwiach.
- Po przestygnięciu posmarować wierzch sernika masą krówkową a na nią wyłożyć orzechy.