Szybki Sernik Krówka



Sernik to jedno z najlepszych ciast, które chyba każdy uwielbia. Delikatna masa serowa z dodatkiem cukru i innych składników smakuje naprawdę świetnie. Nawet jeśli nie zawsze nasz sernik wyjdzie idealny, taki jak planowaliśmy to i tak zawsze smakuje wyśmienicie.

Przepisów na domowy sernik jest naprawdę mnóstwo. Każdy z nich smakuje świetnie. W tym wpisie zaprezentuję Wam szybki sernik, który można przygotować w zaledwie 10 minut + oczywiście czas pieczenia. Jest to najszybszy sernik, jaki miałam okazję przygotować. Wystarczy wrzucić wszystkie składniki do miski, zmiksować, a następnie przełożyć do formy i upiec. Nie ma nic prostszego!

Do wykonania tego serniczka użyłam małej tortownicy o średnicy 18 cm. Ale powiem Wam, że żałuję, ponieważ było to zdecydowanie za mało! Sernik zniknął w niecałą godzinę, tak każdemu smakował.

Szybki sernik krówka to idealny pomysł na smaczny i szybki deser, który z pewnością posmakuje każdemu. Wierzch ciasta udekorowany jest masą kajmakową oraz orzechami. Dodatki te nadają mu cudownego smaku a orzeszki chrupkości. Całość smakuje naprawdę świetnie!

Zapraszam wszystkich miłośników domowych wypieków do wypróbowania tego przepisu. Sernik krówka jest przepyszny! A dodatkowo mega szybki, co jest jego ogromną zaletą. Po przygotowaniu i wymieszaniu składników, co można zrobić w kilka minut, pozostaje nam tylko pieczenie. A ten czas można wykorzystać w dowolny sposób.

PRZEPIS NA SERNIK KRÓWKA

Zapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu na szybki sernik krówka. Smakuje obłędnie, a robi się go ekspresowo, sprawdźcie sami!



Składniki

Tortownica o średnicy 18 cm 

  • 1000 g sera z wiaderka (President)
  • 4 jajka
  • 100 g cukru 
  • 40 g budyniu waniliowego – sam proszek  
  • 2 łyżki cukru wanilinowego

Dodatkowo 

  • 4 łyżki  masy kajmakowej 
  • orzeszki ziemne

Wykonanie

  • Wszystkie składniki na masę wymieszać przy pomocy miksera.  
  • Przełożyć do tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku w 170 stopniach przez 70 minut.
  • Sernik pozostawić w piekarniku do całkowitego przestygnięcia przy uchylonych drzwiach.
  • Po przestygnięciu posmarować wierzch sernika masą krówkową a na nią wyłożyć orzechy.




Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.