
Sałatka z jajkiem i cebulką marynowaną to uniwersalna propozycja sałatkowa, która doskonale sprawdzi się na każdą okazję. Można ją przygotować na kolację, zabrać ze sobą do pracy na drugie śniadanie czy podać jako przekąska na rodzinną imprezę.
Przepis na sałatkę z jajkiem i cebulką marynowaną jest bardzo prosty i szybki. Składniki nie są wyszukane, dlatego znajdziecie je w każdym sklepie spożywczym. Co wyróżnia naszą sałatkę od innych? Przede wszystkim dodatek cebulki marynowanej, która wprowadza do dania wyrazisty, lekko kwaśny smak i chrupiącą teksturę. Chcecie przekonać się, jaka jest pyszna? Koniecznie przygotujcie ją już dziś!
SAŁATKA Z JAJKIEM I CEBULKĄ MARYNOWANĄ PRZEPIS
Składniki
- 5 jajek
- 15 cm pora
- 250 g szynki w kawałku
- 200 g żółtego sera w kawałku
- 1/2 puszki kukurydzy konserwowej
- 1 słoiczek cebulki marynowanej
Sos
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę.
2. Szynkę oraz ser żółty również pokroić w kosteczkę.
3. Pora umyć i pokroić w półplastry.
4. Kukurydzę oraz cebulkę marynowaną odsączyć z zalewy.
5. Składniki na sos wymieszać ze sobą.
6. Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać sos i wymieszać.
Smacznego!


