Sałatka z pieczarkami i porem

Sałatka z pieczarkami i porem

Sałatka z pieczarkami i porem to doskonała propozycja dla osób, które cenią sobie prostotę i szybkość przygotowania. Ta sałatka z pieczarkami marynowanymi doskonale sprawdzi się jako samodzielna przekąska, a także dodatek do dań i przekąsek z grilla. Jest bardzo lekka, delikatna i smaczna. Dzięki swojej uniwersalności idealnie sprawdzi się na rodzinne spotkania, a także eleganckie przyjęcia.



Przygotowanie sałatki z pieczarkami i porem jest banalnie proste i nie wymaga dużo czasu. Składa się ona z kilku prostych składników, które można zakupić w każdym sklepie. Sałatkę można podawać zaraz po przygotowaniu, ale jeszcze lepiej smakuje po czasie, kiedy smaki się przegryzą.

SAŁATKA Z PIECZARKAMI I POREM – PRZEPIS

Składniki

  • 1 mały por
  • 4 jajka
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1 mały słoik pieczarek marynowanych
  • pęczek szczypiorku
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • sól
  • pieprz


Wykonanie

  • Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki i pokroić w kosteczkę.
  • Pieczarki marynowane odsączyć z zalewy i pokroić w drobną kosteczkę.
  • Kukurydzę odsączyć z zalewy.
  • Pora pokroić w półkrążki.
  • Szczypiorek drobno posiekać.
  • Jogurt naturalny wymieszać z majonezem, szczyptą soli oraz pieprzu.
  • Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać.


Sałatka z pieczarkami i porem przepis
Przepis na sałatkę z pieczarkami i porem
Sałatka z pieczarkami i porem do grilla


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.5 / 5. Oddanych głosów: 70

Dodaj komentarz

trzynaście + dwanaście =