Warstwowa Sałatka z Zupek Chińskich



Warstwowa sałatka z zupek chińskich to super pomysł na wykorzystanie makaronu instant. Sałatka jest bardzo smaczna, łatwa w przygotowaniu i sycąca.

Zapewne wiele z Was pamięta szał na zupki chińskie, kiedy po raz pierwszy pojawiły się w polskich marketach. Ja także nie mogłam się nimi najeść.

Sałatka z zupek chińskich jest bardzo szybka w przygotowaniu. Wystarczy rozdrobnić makaron, zalać go wrzątkiem a między czasie pokroić warzywa, szynkę z kurczaka i przygotować sos. Następnie poukładać składniki warstwowo i sałatka gotowa. Proste prawda?

Sałatka z zupek chińskich jest bardzo kolorowa i pięknie wygląda na stole. Świetnie się sprawdzi jako poczęstunek dla gości, smaczna kolacja czy posiłek do pracy. Jeśli macie ochotę na skosztowanie sałatki z zupek chińskich, zapraszam do zapoznania się z przepisem.

PRZEPIS NA WARSTWOWĄ SAŁATKĘ Z ZUPEK CHIŃSKICH



Składniki

  • 300 g szynki z wędzonego kurczaka
  • papryka czerwona
  • 1 zupka chińska
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1 mały por
  • 5 ogórków korniszonych
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  • Zupkę chińską zalać 250 ml wody, odstawić by makaron napęczniał.
  • Szynkę z kurczaka, paprykę i ogórki korniszony pokroić w kosteczkę.
  • Pora pokroić w półkrążki.
  • Kukurydzę odsączyć z zalewy.
  • Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem.


Sałatkę układać warstwowo:

  • szynka
  • por
  • papryka
  • makaron
  • ogórki
  • sos
  • kukurydza


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

6 − pięć =