Sałatka z zupek chińskich to świetny pomysł na użycie popularnego makaronu instant z zupki chińskiej. Przepis na sałatkę z zupek chińskich jest bardzo łatwy i ciekawy.
Domową sałatkę z zupek chińskich możemy przygotować na domówkę, kolację, a nawet na obiad. Zapakowana do pojemniczka może posłużyć jako posiłek w pracy.
Sałatka z zupek chińskich nie należy do zbyt często przygotowywanych przekąsek ponieważ zdania na temat samej zupki są bardzo podzielone, pod względem zdrowotnym. Czas od czasu jednak, każdy z nas może sobie pozwolić na przygotowanie takiej sałatki.
Zaletą sałatki z zupek chińskich jest to, że nie puszcza ona wody, ponieważ sam makaron jest bardzo chłonny. Możemy ją przygotować nawet dzień wcześniej.
Zapraszam serdecznie do wyprobowania mojego przepisu na pyszną sałatkę z zupek chińskich. Jest bardzo smaczna, sycąca, a co najważniejsze, szybka w przygotowaniu.
PRZEPIS NA SAŁATKĘ Z ZUPEK CHIŃSKICH
Składniki:
- zupka chińska – 60 g
- filet z kurczaka – 200 g
- cebula – ćwiartka
- kukurydza konserwowa – 50 g
- fasola czerwona 50 g
- ogórki konserwowe – 2 sztuki – 50 g
- papryka czerwona – pół – 90 g
- łyżka jogurtu naturalnego
- łyżka majonezu
- przyprawy: sól, pieprz ziołowy,
Przygotowanie:
- Mięso pokroić w kostkę i usmażyć na łyżce oleju, doprawić pieprzem, solą, ziołami.
- Makaron skruszyć, dodać przyprawy zawarte w zupce chińskiej, zalać około szklanką wrzącej wody. Przykryć i pozostawić na 5 minut, aż makaron napęcznieje.
- Makaron przecedzić przez sito.
- Cebule, ogórki, paprykę pokroić w kostkę.
- Ostygnięte mięso i makaron umieszczamy w misce, dodajemy wszystkie warzyw warzywa, majonez, jogurt. Przyprawiamy do smaku pieprzem i solą