Sernik bez cukru

Sernik bez cukru

Dziś mam dla Was przepis na pyszny sernik bez cukru! Puszysty, wilgotny, bez zbędnych dodatków. Sernik bez cukru jest dedykowany szczególnie dla cukrzyków, osób zmagających się z problemem insulinooporności oraz osób na diecie. Sernik bez cukru jest bardzo smaczny i ekspresowy w przygotowaniu. Potrzebujecie tylko 5 składników, więc do dzieła!



SERNIK BEZ CUKRU PRZEPIS

Składniki

  • 500 g sera z wiaderka
  • 500 g twarogu w kostce
  • 200 g erytrytolu
  • 1 budyń waniliowy bez cukru
  • 5 jajek


Przygotowanie

1. Twaróg w kostce blendujemy na gładką masę. Następnie dodajemy ser z wiaderka, jajka, erytrytol i budyń. Całość miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji.

2. Masę przelewamy do tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia o średnicy 18 cm. Tortownicę owijamy od zewnątrz folią aluminiową tak, aby była całkowicie szczelna i przekładamy ją do większej blaszki, którą zalewamy wrzątkiem (dzięki temu zabiegowi sernik nie opadnie i nie popęka).

3. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni na 80 minut. Funkcja grzania góra-dół.

4. Po upieczeniu sernik studzimy w lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika.



Sernik bez cukru przepis
sernik bez dodatku cukru
sernik bez dodatku cukru przepis


Wideo przepis na sernik bez cukru.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

dwa × trzy =