Kakaowy Puch Bez Pieczenia



Ciasto kakaowy puch bez pieczenia to bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu ciasto. Inspirowane było ciastem śnieżny puch, które cieszy się dużym zainteresowaniem na moim blogu. Postanowiłam więc przygotować ten deser w wersji kakaowej.

Kakaowy puch to ciasto, które w moim domu zniknęło w mgnieniu oka. Każdy był zachwycony jego smakiem, a także prostotą wykonania. Nie jedna osoba prosiła mnie o przepis na to cudeńko. Dlatego, jeśli jesteście fanami ciast bez pieczenia, kakaowy puch z pewnością Wam posmakuje.

Ciasto kakaowy puch jest bardzo delikatne, lekkie, wręcz rozpływa się w ustach. Z jego przygotowaniem poradzi sobie każdy, nawet osoby mające dwie lewe ręce do pieczenia. Wystarczy tylko ułożyć w blaszce herbatniki i przygotować masę. Nic prostszego prawda?

Ciasto kakaowy puch to idealny dodatek do kawki, a także smaczny poczęstunek dla gości. Z czystym sumieniem polecam Wam ten deser!

PRZEPIS NA KAKAOWY PUCH BEZ PIECZENIA

Składniki

  • 1 kg sera twarogowego z wiaderka
  • 250 g śmietany kremówki
  • 2 galaretki przeźroczyste
  • 3 łyżki kakao
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 cukier wanilinowy
  • 500 ml wody
  • 120 g herbatników


Wykonanie

  • Galaretki rozpuścić w 500 ml wody i odstawić do ostygnięcia.
  • Blaszkę o wymiarach 24×24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie ułożyć na niej warstwę herbatników.
  • Śmietanę kremówkę ubić na sztywną pianę. Następnie stopniowo dodawać cukier, kakao, oraz ser, łyżka po łyżce. Do ubitej masy powoli wlać galaretkę, ciągle ubijając na małych obrotach, do połączenia składników.
  • Gotową masę wyłożyć na herbatniki. Odstawić do lodówki na całą noc.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

dziewięć + pięć =