Sernik z mlekiem skondensowanym

sernik z mlekiem skondensowanym

Sernik to jeden z najpopularniejszych ciast w Polsce i na świecie. Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby tego pysznego wypieku.

Przepisów na sernik jest mnóstwo, jednak jeśli szukacie czegoś prostego, sprawdzonego i chcecie mieć pewność, że sernik na pewno się uda, to ten przepis na sernik z mlekiem skondensowanym jest dla Was.



Domowy sernik z dodatkiem mleka skondensowanego to ciasto, które przygotujecie naprawdę szybko. Sernik ten nie wymaga specjalnych umiejętności kulinarnych ani wyszukanych składników. Większość z nich znajdziecie w każdym sklepie spożywczym. Zapraszam do wypróbowania przepisu na ten pyszny i jakże łatwy w przygotowaniu sernik z mlekiem skondensowanym. Gwarantuję, że po spróbowaniu jednego kawałka, stanie się on jednym z Waszych ulubionych ciast.

SERNIK Z MLEKIEM SKONDENSOWANYM – PRZEPIS

Składniki

  • 1 kg sera twarogowego z wiaderka
  • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (530 g)
  • 5 jajek
  • 2 budynie śmietankowe bez cukru (2×35 g )
  • szczypta soli


Przygotowanie

  • Biała oddzielić od żółtek. Ubić na sztywno ze szczyptą soli.
  • Do osobnej miski przełożyć ser z wiaderka, żółtka, budynie oraz mleko skondensowane. Zmiksować krótko do połączenia się składników.
  • Następnie do masy serowej przełożyć pianę z białek i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką.
  • Blaszkę o wymiarach 24×24 cm wyłożyć papierem do pieczenia i spryskać tłuszczem.
  • Masę przelać do blaszki i całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Piec przez 40 minut (grzanie góra-dół). Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 140 stopni i piec kolejne 40 minut.
  • Po upieczeniu ciasto studzić w lekko uchylonym piekarniku.


sernik przepis


przepis na szybki sernik

A poniżej wideo z instrukcją krok po kroku jak przygotować sernik z mlekiem skondensowanym.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.8 / 5. Oddanych głosów: 4

2 komentarze

Dodaj komentarz

siedemnaście − dziewięć =