Koszyczki mięsne z piekarnika

Koszyczki mięsne z piekarnika to wyjątkowy sposób na danie z mięsem mielonym. Będą świetną alternatywą dla tradycyjnych mielonych w panierce z bułki tartej.



Te wyjątkowe zapiekane koszyczki z pysznym nadzieniem z gotowanego jajka i sera żółtego to idealny pomysł na domowy obiad. Mięso jest bardzo wilgotne i soczyste a przygotowane nadzienie nadaje mu cudownego smaku. Moim zdaniem to idealna propozycja obiadowa, szczególnie w połączeniu z ziemniakami i ulubioną surówką.

Poniżej znajdziecie przepis na te smakowite koszyczki z mięsa mielonego. W kilku prostych krokach opisałam Wam cały etap przygotowania tego dania. Dodatkowo przygotowałam także filmik, na którym dokładnie zobaczycie wszystkie kroki po kolei. Zapraszam!

PRZEPIS NA KOSZYCZKI MIĘSNE Z PIEKARNIKA

Składniki

  • 400 g mięsa mielonego (u mnie kurczak)
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżka bułki tartej
  • sól
  • pieprz

DODATKOWO

  • 2 ugotowane jajka
  • 100 g żółtego sera
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki koperku


Wykonanie

  • Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy do niego jajko, dodajemy posiekaną cebulę, łyżeczkę musztardy oraz łyżkę bułki tartej. Całość mieszamy na jednolitą masę.
  • Blaszkę wyścielamy papierem do pieczenia. Z mięsa formujemy kotleciki, które układamy na blaszce.
  • Przygotowujemy farsz, ugotowane jajka oraz ser żółty ścieramy na tarce. Dodajemy majonez oraz koperek. Całość doprawiamy solą oraz pieprzem.
  • W ułożonych na blaszce kotlecikach robimy wgłębienia, które wypełniamy przygotowanym farszem.
  • Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 40-50 minut.




Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

pięć × dwa =