Sos do wszystkiego

Sos do wszystkiego

Są takie chwile w kuchni, gdy masz pod ręką coś pysznego, ale brakuje tego czegoś… tego ostatniego szlifu, który połączy wszystkie smaki w harmonijną całość. Wtedy pojawia się on: domowy sos do wszystkiego! Kremowy, lekko pikantny i absolutnie smakowity. Taki, który idealnie pasuje do kanapek, mięs, frytek, sałatek, kebaba, burgerów, a nawet jako dip do warzyw. Co więcej, sos do wszystkiego przygotujemy w kilka minut ze składników, które większość z was znajdzie w swoim domu.



PRZEPIS NA SOS DO WSZYSTKIEGO

Składniki

  • 250 g jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • 4 łyżki ketchupu
  • 1 łyżeczka musztardy stołowej
  • 15 plasterków ogórków hamburgerowych
  • 1/2 łyżeczki papryki wędzonej mielonej
  • 3 łyżki cebulki prażonej


Przygotowanie

  1. Ogórki hamburgerowe kroimy w drobną kosteczkę.
  2. Następnie do ogórków dodajemy jogurt, majonez, ketchup, musztardę, wędzoną paprykę i cebulkę prażoną.
  3. Całość dokładnie mieszamy do połączenia.

Przechowywanie:
Sos najlepiej przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce – wytrzyma 3-5 dni bez problemu. Przed podaniem warto go przemieszać, bo naturalnie może się lekko rozwarstwić.



Sos do wszystkiego przepis
Przepis na sos do wszystkiego
Domowy sos do wszystkiego


Oceń przepis i udostępnij go swoim znajomym!

4.9 / 5. Liczba głosów: 153

Dodaj komentarz

siedemnaście − 4 =