Szybkie mini pizze z kiełbasą



Szybkie mini pizze z kiełbasą

Mini pizzę z kiełbasą to bardzo smaczne i szybkie przekąski, które można przygotować w mgnieniu oka. Tak przygotowane pizzerinki idealnie sprawdzą się na każdą okazję. 

W naszym domu zazwyczaj serwuje je na różnego rodzaju domowych imprezach. Zazwyczaj to właśnie takie przekąski najszybciej znikają z talerza.

Przepis na mini pizzę z kiełbasą jest naprawdę bardzo łatwy. Nawet jeśli będziecie je przygotowywać po raz pierwszy, z pewnością wyjdą przepyszne. Wystarczy postępować zgodnie z instrukcją, którą zaprezentuję Wam poniżej.

PRZEPIS NA MINIPIZZE Z KIEŁBASĄ



Składniki

Ciasto:

  • 300 g mąki pszennej
  • 150 ml ciepłej wody
  • 3 łyżki oleju 
  • 1 jajko
  • 9 g drożdży suchych
  • 1 łyżeczka cukru
  • szczypta soli

Dodatki:

  • kukurydza 
  • kiełbasa śląska (2 kawałki) – 210 g
  • oliwki 
  • mini ogórki konserwowe z chilli 
  • ketchup/przecier pomidorowy 

Przygotowanie

  • W misce wymieszać wodę, cukier, drożdże i odstawić zaczyn na 10 minut. Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Całość przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około godzinę. 

  • Ciasto umieścić ma stolnicy i rozwałkować na bardzo cienki placek (2-3 mm)

  • Wykrawać koła przy pomocy szklanki.  

  • Na każdym kółeczku umieścić 1/2 łyżeczki ketchupu/przecieru  rozsmarować. 

  • Kiełbasę kroimy w kostkę, ogórki w paseczki, oliwki w kółeczka. Umieszczamy na pizzerinkach. Pozostawiamy do wyrośnięcia na ok 20 minut.

  • Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, grzanie góra/dół i pieczemy przez 18 minut. 




Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

siedem − 3 =