Leczo z parówkami

Leczo z parówkami

Leczo z parówkami to fantastyczny pomysł na obiad dla całej rodziny. To pyszne danie jest proste i tanie w przygotowaniu oraz bardzo sycące!



Leczo to smaczne danie, które łączy w sobie nieskomplikowane składniki. Potrawa idealna na codzienny, błyskawiczny i smaczny obiad. Można przygotowywać je przez cały rok. Przepisów na leczo jest tyle, ile jego wielbicieli. Tutaj zaprezentuję wam prosty przepis na szybkie leczo z parówkami. Do tego pyszna kromka chleba z chrupiącą skórką i nic więcej do szczęścia nie trzeba!

LECZO Z PARÓWKAMI PRZEPIS

Czas przygotowania : 15 minut | Czas gotowania: 1 godzina | Porcje : 4

Składniki

  • 250 g parówek
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 1 duża cebula
  • 3 ogórki konserwowe
  • 400 g pomidorów z puszki
  • 250 ml bulionu
  • 200 g pieczarek
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • sól
  • pieprz


Przygotowanie

  • Cebulę obrać z łupinek, pokroić w piórka i zeszklić na odrobinie tłuszczu.
  • Następnie wrzucić pieczarki, przyprawić solą i pieprzem i smażyć do odparowania wody.
  • Kolejno na patelnię dodać pokrojone w plasterki parówki. Delikatnie podsmażyć.
  • Papryki pokroić w słupki i przełożyć na patelnię. Dusić kilka minut.
  • Zawartość patelni przełożyć do garnka. Wlać zblendowane pomidory z puszki, dodać ogórki konserwowe pokrojone w plasterki i odsączoną z zalewy kukurydzę. Wymieszać.
  • Następnie dodać paprykę słodką w proszku i wlać bulion.
  • Całość dokładnie przemieszać i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu przez 30 minut.


przepis na leczo
najlepsze leczo przepis


Poniżej mamy dla was jeszcze krótki filmik, w którym możecie zobaczyć z cały proces z przygotowania leczo z parówkami.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

5 × pięć =