Biały blok czekoladowy z bakaliami

Biały blok czekoladowy z bakaliami

Biały blok czekoladowy z bakaliami to pomysł na prosty i smaczny deser na każdą okazję. Doskonale sprawdzi się na podwieczorek, lub jako prosta przekąska do popołudniowej kawy czy herbaty.



Biały blok czekoladowy jest nieco bardziej słodszy niż ciemny z dodatkiem kakao. Jeden kawałek spokojnie wystarczy na zaspokojenie głodu słodyczowego, a nawet potrafi nieco nasycić.

Przepis na biały blok czekoladowy z dodatkiem bakalli jest bardzo łatwy w wykonaniu i nie wymaga wiele pracy. Składniki są proste i niedrogie. Jeśli szukacie pomysłu na ciekawy deser, który zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy, biały blok czekoladowy z bakaliami będzie idealnym wyborem.

BIAŁY BLOK CZEKOLADOWY Z BAKALIAMI PRZEPIS

Składniki

  • 1 szklanka mleka w proszku
  • 1 kostka masła
  • 100 g cukru
  • 1/2 sklanki mleka

Dodatkowo

  • 20 herbatników kakaowych
  • dowolne migdały (orzechy, rodzynki, daktyle)


Przygotowanie

1. Masło rozpuszczamy w rondelku. Następnie dodajemy mleko i cukier. Całość mieszamy do połączenia składników.

2. Rondel z zawartością ściągamy z ognia i intensywnie mieszając trzepaczką, stopniowo dodajemy mleko w proszku. Mieszamy do otrzymania jednolitej konsystencji.

3. Następnie dodajemy pokruszone herbatniki i bakalie.

4. Tak przygotowaną masę owijamy w folię spożywczą i tworzymy wałek. Końce zakręcamy i związujemy.

5. Blok wstawiamy do lodówki na minimum kilka godzin.

6. Po schłodzeniu deser rozwijamy z foli i kroimy na plastry.



Biały blok czekoladowy z bakaliami przepis
Przepis na biały blok czekoladowy z bakaliami
Biały blok czekoladowy przepis


Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 422

Dodaj komentarz

6 + siedemnaście =