Chleb w Jajku



Chleb w jajku przywołuje u mnie wiele wspomnień z dzieciństwa. Zapewne wiele z Was także pamięta to danie z czasów młodości. Chleb maczany w jajku zazwyczaj jadłam na śniadanie lub kolację. Był to jeden z moich ulubionych posiłków.

Tym razem naszło mnie na wspominki i postanowiłam przygotować właśnie chleb w jajku na kolację. Tradycyjny biały chleb maczany w roztrzepanym jajku z dodatkiem przypraw i smażony na patelni. Uwielbiam takie proste przysmaki, a Wy? Macie ochotę na dawkę wspomnień? A może także przygotowujecie ten posiłek w swoich domach?

Zapraszam serdecznie do zapoznania się z moim przepisem na chleb w jajku, który smakuje obłędnie! Na pewno posmakuje Waszym dzieciakom, a u Was przywoła miłe wspomnienia.

PRZEPIS NA CHLEB MACZANY W JAJKU

Składniki

  • 3 kromki chleba
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • łyżeczka masła


Przygotowanie

  • Jajka wbijamy do talerza i roztrzepujemy widelcem. Dodajemy pieprz i sól.
  • Patelnie rozgrzewamy z odrobiną masła.
  • Kromki chleba po kolei maczamy z obu stron w jaku i kładziemy na rozgrzanej patelni.
  • Smażymy na średniej mocy palnika z obu stron.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 1 / 5. Oddanych głosów: 1

2 komentarze

Dodaj komentarz

16 + sześć =