Ciasto z rurkami bez pieczenia

Ciasto z rurkami bez pieczenia

Ciasto z rurkami bez pieczenia to doskonały deser na każdą okazję. Ciasto jest lekkie, delikatne i przepyszne! Przepis na ciasto z rurkami jest bardzo prosty i co najważniejsze nie wymaga pieczenia. Rurki do ciasta możecie wybrać o dowolnym ulubionym smaku, ja postawiłam na kakaowe rurki z kremem śmietankowym.



To pyszne ciasto z rurkami jest ekspresowe w przygotowaniu, a składniki niezbędne do jego przygotowania zakupicie w każdym sklepie. Zapraszam do zapoznania się z przepisem i przygotowania. Gwarantuję, że zachwyci Wasze podniebienia.

CIASTO Z RURKAMI BEZ PIECZENIA PRZEPIS

Składniki

  • 660 ml śmietanki kremówki 30%
  • 250 g serka mascarpone
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 400 g rurek z kremem (u mnie ciemne z kremem śmietankowym)
  • 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki
  • 32 herbatniki kakaowe
  • 16 herbatników maślanych


Wykonanie

  • Śmietankę kremówkę ubijamy z serkiem mascarpone i cukrem pudrem na puszystą masę. Przygotowaną masę dzielimy na dwie części.
  • Blaszkę 24×24 cm wykładamy folią spożywczą. Na spodzie układamy herbatniki maślane.
  • Rurki z kremem kroimy na kawałki o długości około 1 cm. Połowę z nich dodajemy do jednej części masy śmietankowej, mieszamy i wykładamy na herbatniki.
  • Na masie układamy warstwę herbatników ciemnych, a na nich rozprowadzamy dżem porzeczkowy. Przykrywamy kolejną warstwą ciemnych herbatników.
  • Na herbatniki wykładamy masę śmietankową, a wierzch dekorujemy pozostałymi rurkami.
  • Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki na całą noc.


Ciasto z rurkami bez pieczenia przepis
Przepis na ciasto z rurkami bez pieczenia
szybkie ciasto z rurkami bez pieczenia


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.9 / 5. Oddanych głosów: 36

Dodaj komentarz

jeden × 3 =