Domowy paprykarz
Paprykarz jest bardzo lubiany i dosyć często kupowany przez Polaków. Idealnie smakuje z dodatkiem świeżego pieczywa, serwowany na śniadanie czy kolację. Co Wy na to, aby przygotować domowy paprykarz? Dzięki temu wiemy, co jemy i sami dobieramy składniki i doprawiamy paprykarz wedle uznania.
Przepis na domowy paprykarz jest banalnie prosty. Sama nie wierzyłam, że robi się go tak łatwo, do momentu aż nie przygotowałam go w swoim domu. Do przygotowania domowego paprykarzu potrzebujemy zaledwie kilku składników, a mianowicie ryżu, makreli w sosie pomidorowym, ketchupu i papryki słodkiej.
Domowy paprykarz smakuje rewelacyjnie, robi się go naprawdę szybko. Sam czas przygotowania, mając gotowy ryż, to zaledwie 5 minut. Paprykarz można przechowywać w słoiczku w lodówce nawet przez kilka dni.
Zapraszam do zapoznania się z przepisem na domowy paprykarz, który z pewnością zachwyci Wasze podniebienia. Po jego skosztowaniu już nigdy nie kupicie gotowego paprykarza w sklepie.
PRZEPIS NA DOMOWY PAPRYKARZ W 5 MINUT
Składniki
- 100 g ryżu
- 1 puszka makreli w sosie pomidorowym
- 1 łyżka ketchupu
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- szczypta chilli (opcjonalnie)
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu w lekko osolonej wodzie, odstawiamy do przestygnięcia.
- Do ryżu dodajemy makrelę, ketchup, oraz przyprawy. Całość mieszamy.