Hot-Dogi ze Szpinakiem



Słysząc słowo hot-dog, większość z nas wyobraża sobie podłużną bułkę z dodatkiem parówki i ketchupu. Takie tradycyjne hot-dogi są przepyszne. Ja jednak tym razem postanowiłam nieco odejść od tradycji i przygotować domowe hot-dogi w nieco innej wersji.

W tym wpisie zaprezentuję Wam pyszne hot-dogi ze szpinakiem, które podbiły serca moich domowników. Składają się one z tradycyjnej bułki na hot-dogi wypełnionej farszem szpinakowym z dodatkiem sera feta. Całość smakuje genialnie.

Tak przygotowane hot-dogi można serowować na kolację, a także w formie przekąski na domowe imprezy. Jestem pewna, że wasi goście będą zachwyceni takim wynalazkiem. 

Hot-dogi ze szpinakiem są przepyszne. Pamiętajcie jednak, że farsz szpinakowy powinien być dobrze przyprawiony. Powinien być wyrazisty, wówczas smakuje najlepiej.

Zapraszam serdecznie na domowe hot-dogi ze szpinakiem.

PRZEPIS NA HOT-DOGI ZE SZPINAKIEM



Składniki

  • 6 bułek na hot-dogi z dziurką
  • 160 g sera feta
  • 250 g szpinaku mrożonego rozdrobnionego
  • 1 duża cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • szczypta chilli

Wykonanie

  • Cebulkę pokroić w kostkę i udusić na łyżeczce masła. Następnie dodać do niej kostki szpinaku. Całość dusić do momentu, aż szpinak się rozmrozi.
  • Następnie dodać do niego przeciśnięty przez praskę czosnek, pieprz, sól oraz szczyptę chilli.
  • Ser feta kroimy w kostkę. Wyłączamy duszący się szpinak i dodajemy do niego ser. Całość mieszamy do momentu uzyskania jednolitego farszu.
  • Gotowym farszem nadziewamy otwory w bułkach.
  • Gotowe hot-dogi szpinakowe wykładamy na blaszke i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Pieczemy przez 8-10 minut do momentu, aż bułki się zarumienią.




Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.