Czasem dzięki najprostszym połączeniom składników, które zalegają w lodówce, możemy uzyskać zachwycające smaki.
Sos do hamburgerów to bardzo gorący temat i różnie rozpatrywana kwestia. Nazwa ta sama, a każdy robi go inaczej. Jedni robią go z jogurtu inny z majonezu a jeszcze inni z jogurtu i majonezu. W moim przypadku wybieram tę ostatnią opcję, czyli majonez z jogurtem wzbogacony o nutkę musztardy i ketchupu.
Sos do hamburgerów to świetny dodatek do różnego rodzaju dań i przekąsek. Jak sama nazwa mówi, serwować go możemy z domowymi burgerami, ale także jako dodatek do kanapek, czy dań obiadowych.
Zapraszam serdecznie na mój ulubiony przepis na domowy sos do hamburgerów. Z pewnością Wam posmakuje, bo jest naprawdę smaczny!
Składniki:
- 1 czerwona cebula średniej wielkości
- 2 ząbki czosnku
- 3 małe ogórki konserwowe
- 6 łyżek majonezu
- 1 łyżka musztardy
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 3 łyżki ketchupu
Przygotowanie:
- Cebulę obieramy i kroimy w bardzo drobną kosteczkę.
- Czosnek przeciskamy przez praskę
- Ogórki konserwowe również kroimy w kostkę.
- Wszystkie składniki łączymy, następnie dodajemy jogurt naturalny, majonez, musztardę, oraz ketchup.
- Dokładnie mieszamy, do momentu połączenie składników.
- Całość doprawiamy pieprzem, solą, odrobiną chilli.