
Kiełbasianka, czyli pasta kanapkowa z kiełbasy to pyszna i szybka propozycja na smaczne śniadanie, przekąskę czy kolację. Do jej przygotowania wykorzystałam aromatyczną kiełbasę, która w połączeniu z delikatnym jajkiem, majonezem, jogurtem naturalnym, ketchupem i odrobiną czosnku tworzy gładką, kremową i wyrazistą w smaku pastę. Idealnie komponuje się z chrupiącym i świeżym pieczywem, a jej intensywny smak z pewnością przypadnie do gustu każdemu miłośnikowi tradycyjnych, mięsnych smaków.
Ta pasta kanapkowa z kiełbasy to także świetny sposób na wykorzystanie resztek kiełbasy, tworząc z nich smaczną i sycącą pastę. Spróbujcie tego przepisu i przekonajcie się, jak łatwo można przygotować coś naprawdę wyjątkowego!
KIEŁBASIANKA – PASTA KANAPKOWA Z KIEŁBASY – PRZEPIS
Składniki
- 250 g kiełbasy
- 3 ząbki czosnku
- 2 jajka
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 1 łyżka ketchupu
- 1 łyżeczka musztardy
Wykonanie
- Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki.
- Kiełbasę obrać ze skórki.
- Jajka i kiełbasę przełożyć do wysokiego naczynia, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i całość zblendować. Dodać majonez, jogurt naturalny, ketchup oraz musztardę i wymieszać.
- Gotową pastą smarujemy pieczywo. Smacznego!




