Kiełbasianka – pasta kanapkowa z kiełbasy

Kiełbasianka - pasta kanapkowa z kiełbasy

Kiełbasianka, czyli pasta kanapkowa z kiełbasy to pyszna i szybka propozycja na smaczne śniadanie, przekąskę czy kolację. Do jej przygotowania wykorzystałam aromatyczną kiełbasę, która w połączeniu z delikatnym jajkiem, majonezem, jogurtem naturalnym, ketchupem i odrobiną czosnku tworzy gładką, kremową i wyrazistą w smaku pastę. Idealnie komponuje się z chrupiącym i świeżym pieczywem, a jej intensywny smak z pewnością przypadnie do gustu każdemu miłośnikowi tradycyjnych, mięsnych smaków. 



Ta pasta kanapkowa z kiełbasy to także świetny sposób na wykorzystanie resztek kiełbasy, tworząc z nich smaczną i sycącą pastę. Spróbujcie tego przepisu i przekonajcie się, jak łatwo można przygotować coś naprawdę wyjątkowego!

KIEŁBASIANKA – PASTA KANAPKOWA Z KIEŁBASY – PRZEPIS

Składniki

  • 250 g kiełbasy
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 jajka
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka ketchupu
  • 1 łyżeczka musztardy


Wykonanie

  1. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki. 

  2. Kiełbasę obrać ze skórki. 

  3. Jajka i kiełbasę przełożyć do wysokiego naczynia, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i całość zblendować. Dodać majonez, jogurt naturalny, ketchup oraz musztardę i wymieszać.

  4. Gotową pastą smarujemy pieczywo. Smacznego!


Pasta kanapkowa z kiełbasy
Kiełbasianka
Pasta kanapkowa z kiełbasy przepis
Przepis na pastę kanapkowa z kiełbasy
Kanapkowa pasta z kiełbasy


Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 876

Dodaj komentarz

cztery × 2 =