Koperkowe roladki z tortilli to super prosta i pyszna przekąska. Można je przygotować w kilka minut, a robią duże wrażenie wizualne, jak i smakowe.
Takie koperkowe roladki z tortilli idealnie sprawdzą się na domowe imprezy, rodzinne spotkania, a także na święta. Sprawdzą się szczególnie na Wielkanoc, ponieważ roladki obtoczone w koperku fajnie będą prezentować się na stole, pośród wielkanocnej babki czy jajek faszerowanych.
Przepis na koperkowe roladki z tortilli jest niesamowicie prosty a składniki ogólnodostępne. Same roladki robi się naprawdę ekspresowo, dlatego gorąco zachęcam Was do wypróbowania przepisu.
KOPERKOWE ROLADKI Z TORTILLI
Składniki
- 100 g serka śmietankowego typu Almette
- 100 g łososia wędzonego na zimno
- 1/2 ogórka świeżego
- 2 gałązki kopru
- 1 tortilla
Wykonanie
- Tortille kładziemy na blacie i smarujemy serkiem śmietankowym. Około 1/3 serka zostawiamy na później.
- Na serku układamy plastry łososia.
- Ogórka obieramy, kroimy wzdłuż na ćwiartki. Podłużne kawałki ogórka kładziemy na tortilli.
- Tortillę zwijamy w rulonik, owijamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na 30 minut. Po upływie czasu tortillę odwijamy, smarujemy pozostałym serkiem śmietankowym.
- Koperek drobno siekamy, posypujemy po tortilli, tak by przykleił się do serka. Tortille kroimy na roladki o grubości około 2 cm.