Krokiety z chleba tostowego



Krokiety z chleba tostowego

Krokiety z chleba tostowego to świetny pomysł na danie, które będzie idealnym pomysłem na obiad, a także imprezową przekąskę.

Do przygotowania tradycyjnych krokietów musimy usmażyć naleśniki, co zajmuje sporo czasu. Krokiety z chleba tostowego będą dla nich idealną alternatywą. Są dużo szybsze i łatwiejsze w przygotowaniu, a równie smaczne. Domowe krokiety z chleba tostowego można przygotować w ekspresowym tempie.

Krokiety z chleba tostowego sprawdzą się idealnie jako danie obiadowe, przekąska na imprezę czy tradycyjna kolacja na ciepło. Świetnie smakują z dodatkiem tradycyjnego ketchupu lub sosu czosnkowego. Przepis na sos czosnkowy znajdziecie tutaj: SOS CZOSNKOWY

PRZEPIS NA KROKIETY Z CHLEBA TOSTOWEGO



Składniki

  • 8 kromek chleba tostowego
  • 8 plastrów szynki
  • 8 plastrów sera żółtego
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • ketchup
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka
  • olej

Wykonanie

  • Każdą kromkę chleba pozbawić skórek, a następnie cienko rozwałkować przy użyciu wałka do ciasta.
  • Następnie każdy kawałek posmarować ketchupem, a następnie nałożyć plaster szynki i sera żółtego.
  • Każdą kromkę z serem i szynką kolejno zwijać w rulonik.
  • Jajka wbić na talerz i roztrzepać przy użyciu widelca. Doprawić solą, papryką słodką i pieprzem.
  • Każdego krokieta obtoczyć kolejno w jajku, a następnie w bułce tartej.
  • Smażyć na patelni z rozgrzanym olejem, na złoty kolor z każdej strony.




Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 1 / 5. Oddanych głosów: 1

Dodaj komentarz

dziesięć + trzy =