Ciasto Krówka Bez Pieczenia



Ciasto krówka to bardzo smaczne i proste ciasto bez pieczenia z puszystym kremem i masą krówkową. Bazę do ciasta stanowią herbatniki, które pod wpływem masy miękną, dzięki czemu ciasto smakuje rewelacyjnie.

Ciasto krówka w swoim składzie posiada najczęściej wykorzystywane do ciast składniki, które połączone ze sobą dają ciekawą kompozycję smakową. Puszysta masa z dodatkiem herbatników i masy krówkowej to prawdziwy raj dla podniebienia. Dekorację ciasta stanowią migdały, które nadają mu ciekawego smaku i chrupkości.

Ciasto krówka bez pieczenia to idealny deser dla wszystkich miłośników słodkości, a także osób, które nie lubią piec. Do przygotowania tego ciasta nie potrzebujemy piekarnika, co jest jego ogromną zaletą. Ciasto krówka, nie dość, że świetnie smakuje, to dodatkowo jest bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu.

Jeśli macie ochotę na małe co nieco, a nie lubicie piec, ciasto krówka będzie idealnym wyborem. Szybkie, łatwe i mega smaczne. Sprawdźcie sami!

PRZEPIS NA CIASTO KRÓWKA BEZ PIECZENIA



Składniki

  • 500 g serka mascarpone
  • 250 ml śmietany kremówki
  • 2 łyżki cukru pudru
  • Ok 60 herbatników (w zależności od wielkości)
  • 1 puszka masy kajmakowej
  • migdały

Przygotowanie

  • Blaszkę 24×24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na papierze układamy warstwę herbatników.
  • Na herbatnikach rozsmarowujemy 1/2 puszki masy kajmakowej. Można ją delikatnie podgrzać, by się lepiej rozprowadzała. Na masę kajmakową układamy kolejną warstwę herbatników.
  • Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Pod koniec ubijania dodajemy stopniowo serek mascarpone.
  • Gotową masę rozprowadzamy na herbatnikach. Na masę układamy kolejną, trzecią warstwę herbatników.
  • Herbatniki smarujemy pozostałą masą krówkową i posypujemy migdałami. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin, by masa stężała a herbatniki zmiękły.




Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *