Pasta z ciecierzycy i awokado

Pasta z ciecierzycy i awokado

Pasty kanapkowe to pyszny dodatek do pieczywa. Możemy przygotować je z różnorodnych składników i w różnorodnych konfiguracjach. Dziś mam dla was przepis na pastę z ciecierzycy i awokado z dodatkiem pieczonego łososia. Pasta smakuje rewelacyjnie i zawiera mnóstwo składników odżywczych i witamin.



Pastę z ciecierzycy i awokado możemy przechowywać w lodówce nawet przez kilka dni. Trzeba jedynie przechowywać ją w szczelnym pojemniczku. Jeśli szukacie pomysłu na prostą i wyjątkową w smaku pastę do chleba, pasta z ciecierzycy i awokado sprawdzi się idealnie.

PASTA Z CIECIERZYCY I AWOKADO PRZEPIS

Składniki

  • 1 słoik ciecierzycy
  • 150 g pieczonego łososia
  • 1 awokado
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz


Przygotowanie

1. Ciecierzycę odcedzić i przełożyć do kielicha blendera.

2. Następnie dodać upieczonego łososia, obrane i pokrojone na mniejsze kawałki awokado, oliwę, czosnek i przyprawy.

3. Całość dokładnie zblendować do powstania jednolitej masy.

4. Tak przygotowaną pastę podawać na ulubionym pieczywie.

Pyszna pasta z ciecierzycy i awokado
Pasta z ciecierzycy i awokado przepis
Przepis na pastę z ciecierzycy i awokado


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.7 / 5. Oddanych głosów: 24

Dodaj komentarz

13 − 8 =