Idealnie doprawiony filet z kurczaka pod brokułową pierzynką to super pomysł na rodzinny obiad. Mięso jest delikatne i soczyste a brokułowa pierzynka dodajemy mu aromatu i smaku.
Przepis na kurczaka pod brokułową pierzynką jest bardzo łatwy i szybki. Wystarczy doprawić kurczaka, przygotować brokułową pierzynkę i wstawić całość do piekarnika. W międzyczasie można przygotować ulubioną surówkę.
Składniki do przygotowania tego dania są bardzo łatwo dostępne, dzięki czemu możemy zrobić zakupy w dowolnym sklepie.
Filet z kurczaka pod brokułową pierzynką to jedno z ulubionych dań w naszym domu. Zazwyczaj przygotowuję go z dodatkiem tradycyjnych ziemniaków i ulubioną surówką. Świetnie smakuje z dodatkiem surówki z świeżej białej kapusty
Filet z kurczaka pod brokułową pierzynką to idealny wybór na obiad, ponieważ danie to smakuje naprawdę rewelacyjnie. Przekonacie się sami, jeśli przygotujecie go w swoim domu.
PRZEPIS NA FILET Z KURCZAKA POD BROKUŁOWĄ PIERZYNKĄ
Składniki
- 500 g fileta z kurczaka
- 100 g sera żółtego
- 1 jajko
- 1 łyżka majonezu
- 1/2 brokuła
- 1 łyżeczka musztardy
Przygotowanie
- Filety z kurczaka myjemy i oczyszczamy z błonek. Kroimy na kotleciki i delikatnie rozbijamy. Doprawiamy pieprzem, solą, przyprawą do kurczaka i papryką słodką.
- Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie 3 minuty.
- Ser żółty ścieramy na tarce, wbijamy do niego jajko i dodajemy łyżkę majonezu oraz łyżeczkę musztardy. Doprawiamy solą i pieprzem.
- Kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym, rozprowadzamy na nim mieszankę sera żółtego z jajkiem, oraz układamy różyczki brokuła.
- Całość wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 30 minut.
Ja wcześniej podsmażyłam fileta,uznałam że pół godz.w piekarniku to za mało i wyszło akurat. Wszystkim bardzo smakowało ,gorąco polecam . Pycha, Na pewno zrobię to danie jeszcze nie raz.