Mini burgery

Mini burgery

Zastanawiacie się jakie przekąski na imprezę przygotować tym razem? Mini burgery na jeden kęs to świetna przekąska, która stanie się hitem każdej imprezy!



To świetna mała przekąska, która idealnie sprawdzi się na Sylwestrowy wieczór, domowe imprezy i inne okazje w ciągu roku. Takie burgery świetnie prezentują się na stole i są przepyszne. Dodatkowo są bardzo wygodne w jedzeniu, ze względu na małe rozmiary.

Tak przygotowane burgery świetnie smakują w wersji na ciepło i na zimno. Do burgerów wybrałam gotowe, mini bułeczki, dzięki czemu ich przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. Można oczywiście przygotować domowe bułeczki na burgery, jednak wówczas ich przygotowanie będzie nieco bardziej pracochłonne.

Zapraszam wszystkich miłośników domowych przekąsek do zapoznania się z przepisem na pyszne mini burgery, które z pewnością Wam posmakują. Na domowych przyjęciach rozchodzą się w mig!

Na domową imprezę polecam Wam również:



MINI BURGERY – PRZEPIS

Składniki

  • 8 małych bułeczek na burgery
  • 400 g mięsa mielonego wołowego
  • sól
  • pieprz
  • 2 ogórki kiszone
  • pomidor
  • garść rukoli
  • 8 plastrów sera żółtego
  • ketchup
  • musztarda


Wykonanie

  • Mięso mielone doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy małe kuleczki i rozpłaszczamy je na kotleciki, trochę większe od naszych bułek. Mięso pod wpływem smażenia się trochę skurczy. Kotlety smażmy na patelni z obu stron na rumiano. Pod koniec smażenia na każdym kotleciku kładziemy plaster sera.
  • Bułki przekrawamy na połówki i podgrzewamy na patelni, w opiekaczu do chleba lub w piekarniku. 
  • Spód bułki smarujemy musztardą, kładziemy rukolę, usmażone mięso z serem, plaster ogórka i pomidora. Wierzch bułki smarujemy ketchupem i przykrywamy burgera. W bułkę wbijamy wykałaczkę, by wszystko się fajnie trzymało. 


Mini burgery przepis
Imprezowe mini burgery
przepis na mini burgery


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 1 / 5. Oddanych głosów: 1

2 komentarze

Dodaj komentarz

2 + osiem =